Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@19:47:03 GMT

افطاری شب اول ماه رمضان؛ کلوچه معمول عربی

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۸۴۳۷۷

افطاری شب اول ماه رمضان؛ کلوچه معمول عربی

کلوچه معمول یک نوع کلوچه عربی سنتی است که میان آن با خرما، گردو و یا پسته پر شده است. این کلوچه در آشپزی شرق مدیترانه (فلسطین، اردن، سوریه و لبنان) بسیار مشهور است.

نزدیک ماه رمضان که می‌شود انواع شیرین‌های خوشمزه و غذا‌های قندی و همچنین انواع آشها، سوپ‌ها و فرنی‌ها بازارشان داغ می‌شود. یکی از شیرین‌های عربی خوشمزه، شیرینی خرمایی معمول است که در واقع یک نوع کلوچه خرمایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویژگی منحصر بفرد این کلوچه استفاده از یک قالب چوبی خاص است که نه تنها به آن شکل می‌دهد بلکه با طرح خاص برای هر کدام به شما می‌گوید که مغز کلوچه با چه چیزی پر شده است! از آنجایی که در فرهنگ عربی پایبندی به سنت‌ها و حفظ آداب گذشته بسیار مهم است این شیرینی هم بافت و ظاهر سنتی خودش را حفظ کرده است. اگر کلوچه خرمایی دوست دارید، بهتر است با شیرینی معمول به شیوه‌ای متفاوت از آن لذت ببرید. این کلوچه کم قند و در عین حال لطیف است، چون منبع اصلی شیرینی آن خرماست و البته همانطور که از آشپزی عربی انتظار داریم با انواع ادویه‌ها حسابی خوشبو و خوش طعم است.

مواد لازم برای خمیر

آرد سمولینای خیلی ریز: ۱ کیلوگرم
کره یا روغن حیوانی: ۳۰۰ گرم
روغن گیاهی: ۱/۲ پیمانه
آرد معمولی: ۱ پیمانه
اسانس وانیل: ۱ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: ۳/۴ قاشق چایخوری
مخمر: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: ۱ قاشق چایخوری
آب: ۱/۲ پیمانه
عرق بهار نارنج: ۱/۲ پیمانه (می‌توانید آب یا شیر را جایگزین کنید)
گلاب: ۱/۲ پیمانه



طرز تهیه

۱. سمولینا را در کاسه‌ای بزرگ بریزید و کره و روغن را به آن اضافه کنید. با انگشتان دست خوب آن را چنگ بزنید تا زمانی که کاملا جذب همدیگر شوند. در این صورت بافتی شنی و دانه دانه و در عین حال مرطوب خواهد داشت. روی خمیر را بپوشانید و یک شب تا صبح بگذارید بماند. این کار باعث می‌شوند دانه‌های سمولینا متورم شده و نرم شوند.



۲. روز بعد آرد، وانیل، ادویه‌ها و بیکینگ پودر را به آن اضافه کنید.

۳. مخمر را به همراه شکر در آب مخلوط کرده و بگذارید چند دقیقه بماند تا زمانی که حسابی پف کند. این مخمر عمل آمده را به مخلوط سمولینا اضافه کرده و عرق بهار نارنج را به همراه گلاب به آن بیفزایید. خوب همه را با هم مخلوط کنید. هر بار یک تکه خمیر را بین انگشتان گرفته و فشار دهید. خمیر در ابتدا به صورت تکه تکه است، اما در نهایت همه مواد آن بهم آمده و یکدست می‌شوند. البته قرار نیست یک خمیر توپی همانند خمیر نان داشته باشیم. فقط باید حالتی یکدست و یکنواخت پیدا کند.



۴. وقتی به این مرحله رسید بیش از این خمیر را مخلوط نکنید، چون این کار باعث بزرگ شدن رشته‌های گلوتن شده و کلوچه مامول سخت شود. روی آن را بپوشانید و بگذارید یک ساعت دیگر بماند.

۵. برای شکل دادن به خمیر کلوچه، کمی از خمیر را برداید و سعی کنید آن را به شکل توپ درآورید، اگر هنوز هم حالت کلوخه‌ای دارد، باید ۱/۴ پیمانه آب را به آن افزوده و به آرامی ورز دهید، روی آن را پوشانده و ۱۰ دقیقه استراحت دهید. حالا سعی کنید خمیر را دوباره رول کنید اگر هنوز هم فرم لطیفی ندارد ۱/۴ پیمانه باقیمانده روغن را افزوده و به آرامی ورز دهید.

مواد میانی

مغز خرما

خرمای هسته گرفته: ۱ کیلو
دارچین: ۱ قاشق غذاخوری
هل: ۱/۲ قاشق چایخوری

مغز آجیلی

گردو: ۵۰۰ گرم خرد شده
شکر: ۱/۲ پیمانه
عرق بهار نارنج: ۲ قاشق غذاخوری
کره یا روغن حیوانی: ۲ قاشق غذاخوری
دارچین: ۱ قاشق غذاخوری
پسته: ۵۰۰ گرم

طرز تهیه:

۱. خرما‌های هسته گرفته را با هم در مخلوط کن قوی ریخته و یا با گوشتکوب به همراه کره یا روغن زیتون کوبیده و با دست ورز دهید تا به شکل خمیر درآید. اگر خرمای شما از نوع خشک است بهتر است با مقدار کمی آب داغ به مدت ۳۰ دقیقه بخیسانید سپس آن را دور بریزید.

۲. عرق بهار نارنج، هل و دارچین برای ایجاد طعم به مواد میانی افزوده می‌شوند و استفاده از آن‌ها اختیاری است.

۳. مواد میانی را مزه کرده و شیرینی و میزان ادویه آن‌ها را با توجه به ذائقه‌تان امتحان کنید. فقط به خاطر داشته باشید که در خمیر اصلا شکر نداریم بنابراین باید مواد میانی شما مقداری شیرینی داشته باشند.

۴. می‌توانید نیمی از شکر را با ۱/۴ پیمانه شربت ساده یا عسل جایگزین کنید. افزودن شربت ساده یا عسل باعث می‌شود خمیر خیلی خشک نشود و طعم بهتری داشته باشد.

شکل دادن به کلوچه

۱. پوره خرمای ورز داده شده را به شکل توپ‌های کوچکی در آورید به طوری که نصف اندازه توپ‌های خمیر باشند. توپ‌های خمیر را پهن کنید، خرمای گرد شده را داخل خمیر قرار دهید و خمیر دور مواد میانی را بسته و کاملا ببندید تا به شکل یک توپ درآید.



۲. می‌توانید این کار را با استفاده از قالب انجام دهید. خمیر را داخل قالب چوبی قرار دهید، کمی فشار دهید، اما نه آنقدر زیاد که خمیر به قالب بچسبد باید طوری باشد که بتوانید به راحتی آن را خارج کنید. اگر قالب کلوچه معمول را ندارید از قالب قطاب استفاده کنید اگر هم آن را ندارید می‌توانید پس از درز گیری کامل کلوچه آن را داخل قسمت سری یک آبلیموگیر دستی فرو کنید تا شکل پیدا کند.



۳. در صورتی که از گردو و یا پسته استفاده می‌کنید خمیر را با استفاده از کف دست به صورت یک فنجان کوچک درآورید تا فضایی برای وارد کردن مواد میانی ایجاد کند و بعد از ریختن مواد داخل آن، به دقت اطراف خمیر را بسته و رول کنید.



۴. برای پختن شیرینی، فر را روی حرارت ۲۳۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. شیرینی را در طبقه وسط فر گرم شده بگذارید. بگذارید شیرینی‌ها در فر بمانند تا زمانی که لبه‌های آن طلایی قهوه‌ای شود یعنی حدود ۵ تا ۱۲ دقیقه و سپس آن‌ها را زیر بخش گریل بگذارید تا بالای آن‌ها قهوه‌ای شود یعنی حدود ۲ تا ۵ دقیقه.



۵. کلوچه‌ها را از فر خارج کرده و بگذارید تا روی توری خنک کننده به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارید بماند تا خنک شوند به دلیل اگر آن‌ها در فضای داغ سینی بمانند خشک می‌شوند.



نکات مهم

شما می‌توانید این کلوچه‌ها را بدون شکل دهی درست کنید، فقط آن‌ها را به شکل توپ درآورده و سپس روی سینی فر بگذارید و بپزید، آن‌ها بدون قالب یا تزئین هم خوشمزه خواهند بود.
برای اینکه راحت از قالب خارج شوند، من داخل قالب‌ها تکه‌ای پلاستیک می‌گذارم، خمیر پر شده را شکل می‌دهد سپس پلاستیک را کشیده تا خمیر از قالب خارج شود.
کلوچه معمول سریع می‌پزد بنابراین آن‌ها را داخل فر به حال خود رها نکنید.
این کلوچه‌ها را داخل یک ظرف دربسته به مدت ۳ هفته نگهدارید اگر خواستید زمان بیشتری نگهداری کنید آن‌ها را در یخچال بگذارید.
میزان چربی کلوچه معمول بافت نهایی کلوچه را مشخص می‌کند. برای هر ۱ کیلوگرم آرد، ۴۵۰ تا ۵۰۰ گرم آرد یا روغن حیوانی و روغن استفاده کنید. استفاده کمتر باعث می‌شود کلوچه خشک شود. اگر هم بیشتر استفاده کنید، کره در دهانتان ذوب می‌شود و مزه کره‌ای می‌دهد.
گلاب و عرق بهار نارنج اختیاری هستند شما می‌توانید آن‌ها را با آب یا شیر جایگزین کنید.
اگر شیرینی ترک خورد یعنی میزان کره آن کم است یا اینکه مواد میانی آن زیاد است و خمیر بیرونی تنها یک لایه نازک است.
اگر کلوچه خشک و شکننده است یا بیش از حد در فر مانده یا اینکه بعد از گذاشتن در ظرف دردار، ظرف هواگیری نشده و هوای بیرون آن را خشک کرده است. اگر هم خمیر را زیاد ورز بدهید باز هم باعث خشک شدن کلوچه می‌شود.
در صورت دلخواه می‌توانید روی آن‌ها پودر شکر بپاشید تا ظاهر زیباتری داشته باشند.

منبع: chefdisguise

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آشپزی شیرینی کلوچه کلوچه خرمایی افطاری افطار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۴۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف شریعتمداری برای لایحه حجاب | کنارش بگذارید، «طرح نور» پلیس کافی است

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان طی یادداشتی در این روزنامه نوشت: لایحه حجاب و عفاف همچنان محل بحث و نقد محافل سیاسی-رسانه‌ای است.

 

مروری بر متن لایحه عفاف و مسیری که تاکنون طی کرده است، این نگرانی جدی را پیش می‌کشد که مبادا همان‌گونه که برجام به جای لغو تحریم‌ها، تعداد آن‌ها را دو برابر کرد، لایحه عفاف و حجاب نیز به جای پیشگیری از ناهنجاری کشف حجاب، گسترش این پدیده پلشت را به دنبال داشته باشد!

علی‌رغم برخی تغییرات، موارد سؤال‌برانگیز کماکان و یا کم و بیش در متن لایحه دیده می‌شود که می‌تواند کارآمدی آن را با تردید‌های جدی روبه‌رو کند.

اولین پرسش که اساسی‌ترین نیز هست، این که لایحه یاد شده بر اساس کدام نیاز و برپایه کدام ضرورت تهیه شده است؟!

الف: اگر پاسخ آن است که برای مقابله با کشف حجاب و حفظ عفت عمومی نیاز به قانون داشته‌ایم که باید گفت این پاسخ قابل قبول نیست! چرا که موضوع و متن مواد ۶۳۸ و ۶۳۹ از قانون مجازات اسلامی و قانون موسوم به البسه (مصوب ۲۸ اسفند ۱۳۶۵) به وضوح در این خصوص بوده و هست؛ بنابراین فقدان قانون نمی‌تواند انگیزه قابل پذیرشی برای تهیه لایحه مورد اشاره باشد.

ب: ممکن است گفته شود که قوانین موجود کافی نبوده و نیاز به اصلاح داشته است! در این صورت می‌توانستند با ارائه ماده واحده، مفاد قانون قبلی را اصلاح کنند!

ج: بر فرض که تهیه و تدوین قانون تازه‌ای برای حجاب ضرورت داشته است! سؤال این است چرا مادام که قانون جدید به تصویب نرسیده است، این پدیده خسارت‌آفرین به حال خود رها شده و برای پیشگیری از آن به قوانین موجود عمل نشده است؟ این «ترک فعل» که مصداق روشن عمل مجرمانه است با کدام توضیح قابل قبولی صورت گرفته است؟!

حضرت آقا در دیدار رمضانی مسئولان نظام به همین نکته اشاره کرده و می‌فرمایند: «یک مطلب دیگری را من می‌خواهم مطرح کنم و آن چالش تحمیلی مسئله «حجاب» در کشور است. مسئله حجاب تبدیل شده به یک چالش و بر کشور ما تحمیل شده، این را تحمیل کردند.

کسانی نشستند نقشه کشیدند، برنامه‌ریزی کردند که حجاب بشود یک مسئله در کشور ما، در حالی که چنین مسئله‌ای در کشور وجود نداشت، مردم با شکل‌های مختلف داشتند زندگی می‌کردند». آیا پیش کشیدن لایحه حجاب و عفاف بی‌آن که ضرورتی داشته باشد، بخشی از پازل دشمن و کمک به این «چالش تحمیلی» نبوده است؟!

آیا موارد یاد شده شک‌برانگیز نیست؟! و انگیزه تدوین و تهیه لایحه موسوم به حجاب و عفاف را با تردید‌های جدی روبه‌رو نمی‌کند؟! و آیا اقدام به تهیه این لایحه همان «چالش حجاب» نیست که در غفلت و ساده‌اندیشی مسئولان، به نظام و توده‌های عظیم مردم متدین و پاکباخته کشورمان تحمیل شده است؟!

چرا از هنگام تهیه لایحه عفاف تاکنون، ناهنجاری کشف حجاب گسترده‌تر شده است؟! چرا برخلاف تاکید رئیس قوه قضائیه و رئیس‌جمهور بر اجرای قوانین موجود، از اجرای آن خودداری شده است؟! چرا لایحه‌ای با ۹ ماده از سوی قوه قضائیه و افزایش آن به ۱۵ ماده توسط قوه مجریه وقتی به مجلس می‌رود به ۷۱ ماده و در حجم انبوه ۳۲۴۲۱ کلمه تبدیل می‌شود و نزدیک به یک سال در کوچه پس کوچه‌های مجلس معطل می‌ماند؟!

اقدام اخیر نیروی انتظامی در قالب «طرح نور» نه فقط تاکنون طرح موفقی بوده است بلکه با جرأت می‌توان گفت که تنها طرح و اقدام موفق و کارساز طی یک‌سال اخیر است. در این خصوص گفتنی است که اولاً؛ این طرح، کمترین ربطی به لایحه عفاف و حجاب ندارد بلکه اجرای قوانین موجود است که طی یک سال گذشته در حرکتی مشکوک، متوقف مانده بود. در صورتی که لایحه عفاف و حجاب به‌گونه‌ای که در مجلس تهیه شده است به تصویب شورای نگهبان برسد، از ادامه اجرای طرح نور نیز جلوگیری خواهد شد و امید تازه‌ای که با اجرای این طرح در افق پیش‌روی ملت پدید آمده است هم بر باد خواهد رفت!

در ماده ۴۹ لایحه عفاف و حجاب آمده است «هر زنی در انظار عمومی، معابر یا اماکن عمومی که نوعاً در منظر نامحرم است، اعم از فضای حقیقی یا مجازی کشف حجاب کند، به نحوی که چادر یا مقنعه یا روسری یا شال و امثال آن‌ها بر سر نداشته باشد، در مرحله اول از طریق سامانه‌های هوشمند فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) با تطبیق با سایر بانک‌های اطلاعاتی اطمینان‌آور احراز هویت قطعی مرتکب، معادل یک دوم حداکثر جزای نقدی درجه هشت جریمه ولیکن اخذ جریمه مذکور به مدت ۳ سال معلق می‌شود و با استفاده از سامانه‌های هوشمند یا پیامک یا پست، به وی اعلام می‌شود.

در صورت تکرار در مدت تعلیق جریمه (مرتبه دوم) علاوه‌بر اخذ جریمه مرتبه اول، معادل حداکثر جزای نقدی درجه هشت جریمه و از طرق مذکور به وی اعلام می‌شود، در مرتبه سوم توسط مرجع قضائی به جزای نقدی درجه شش و در مراتب بعدی به جزای نقدی درجه پنج محکوم می‌شود. در صورت تکرار بیش از چهار بار، مرتکب به مجازات تکرار جرم موضوع ماده ۳۷ این قانون، غیر از حبس محکوم می‌گردد»!

یک بار دیگر متن این ماده را بخوانید! پلیس از برخورد قانونی با کشف حجاب که «جرم‌مشهود» است و باید بلافاصله از آن جلوگیری کند، منع شده است! و به جای آن باید پس از مشاهده کشف حجاب از کشف‌حجاب‌کننده عکس بگیرد و خانم کشف‌حجاب‌کننده را از طریق سامانه‌ها شناسائی کند و سپس به او پیامک بزند و در نهایت خانم کشف حجاب‌کننده به جریمه نقدی محکوم خواهد شد و مطابق این ماده «اخذ جریمه مذکور به مدت ۳ سال معلق می‌شود»! و... یعنی پول بده و کشف حجاب کن! و تازه این جریمه هم ۳ سال به حالت تعلیق خواهد بود!

آیا قرار است این‌گونه با پدیده خانمان‌برانداز کشف حجاب مقابله شود؟! اگر لایحه یاد شده با همین فحوا تصویب شود، اولاً؛ دست دشمنان و عوامل مزدور آن‌ها را برای گسترش کشف حجاب باز می‌گذارد. ثانیاً؛ زنان و دختران فریب‌خورده و بی‌خبر از پشت صحنه این پدیده پلشت را در طرح فریب دشمنان به حال خود رها می‌کند و در نهایت زمینه را (به قول حضرت آقا) برای گام‌های خسارت‌بار بعدی فراهم می‌آورد.

از شورای محترم نگهبان انتظار می‌رود که تمامی مفاد لایحه عفاف و حجاب را با دقت‌نظر بررسی کند و همان‌گونه که روش پسندیده این شورا بوده و هست اجازه ندهد کمترین تخلفی از مبانی شرعی، اصول قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام در طرح یاد شده جای داشته باشد... اگرچه با توجه به شرحی که درباره تهیه این لایحه ارائه شد، بهتر آن است که طرح یاد شده از اساس کنار گذارده شود.

دیگر خبرها

  • این مربا را برای صبحانه نخورید!
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • رولت یخچالی یک شیرینی فوری بدون نیاز به فر
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • تعیین تکلیف شریعتمداری برای لایحه حجاب | کنارش بگذارید، «طرح نور» پلیس کافی است
  • برای خواب خوب مقررات بگذارید
  • راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور / GPU هایتان را با اپراتور به اشتراک بگذارید
  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین ماه رمضان
  • اختتامیه مسابقات فوتسال جام رمضان در هیرمند